Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Προσωρινές Κυκλοφοριακές Παρεμβάσεις για την ασφαλή προσέλευση στο νέο Σχολικό Συγκρότημα της οδού Ι. Κοντοράβδη στο Πικέρμι

Το νέο σχολικό συγκρότημα «στολίδι» της πόλης μας, της οδού Ι.Κοντοράβδη θα λειτουργήσει για πρώτη φορά την Δευτέρα 28 Απριλίου στεγάζοντας τους μαθητές του 1ου & 2ου Νηπιαγωγείων, του 1ου & 2ου Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου της Δ.Ε. Πικερμίου, προσφέροντας ένα σύγχρονο, καθαρό και ευρύχωρο σχολικό περιβάλλον, με χώρους αθλοπαιδιών και εκδηλώσεων.
Για τον λόγο αυτό απαιτούνται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών – γονέων – συνοδών σε αυτό καθώς και των περιοίκων.
Από την Δευτέρα 28/04/2014 και ώρα 07:30 π.μ. θα τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς (12/06/2014) η Μονοδρόμηση της Οδού Ιερέως Κοντοράβδη στο τμήμα από την αρχή της (από την Οδό Αδαμοπούλου) μέχρι την συμβολή με την οδό Σμύρνης.

Επίσης κατά την ώρα προσέλευσης (08:00-08:20) καθώς και ώρα αποχώρησης (13:15-14:00) των μαθητών θα υπάρξει αποσπασματική διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων (ολιγόλεπτη) στο τμήμα από την οδό Αδαμόπουλου έως την Πάροδο Ι.Κοντοράβδη για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών μαθητών που μεταφέρονται με τα μισθωμένα Λεωφορεία της Περιφέρειας (Σχολικές Μετακινήσεις)και πάντα με την επίβλεψη  των εθελοντών σχολικών τροχονόμων.
Ζητούμε την κατανόηση και συνεργασία των εμπλεκομένων πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών μας.

Ο Αντιδήμαρχος
Παιδείας, Κοιν.Πρόνοιας & Πολ.Προστασίας

Δήμου ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πρόσκληση στην ημερίδα του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου για την πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε συνεργασία με τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής και το Δασαρχείο Πεντέλης και με την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων (ΙΜΔΟ&ΤΔΠ) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "ΔΗΜΗΤΡΑ" στα πλαίσια του χρηματοδοτούμενου από το Πράσινο Ταμείο του Υ.ΠΕ.Κ.Α. έργου με τίτλο «Συμβολή στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών κατά το 2014 με τη μεθοδολογία INCA»,

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

ημερίδα εργασίας για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου (Αραφηνιδών Αλών 12, Ραφήνα) το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, με ώρα έναρξης τις 10:30 και ολοκλήρωσης τις 14:30 και

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, εθελοντές και ιδιώτες να συμμετέχουν και να συμβάλουν ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή πρόληψη της εκδήλωσης πυρκαγιών και η αποφυγή καταστροφών κατά την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο.
Η ημερίδα έχει σαν στόχο την προώθηση της καλύτερης συνεργασίας όλων των ενδιαφερόμενων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, αξιοποιώντας σύγχρονες γνώσεις και μία μεθοδολογία που αναπτύχθηκε στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου με τον τίτλο INCA. Η μεθοδολογία στηρίζεται στον καθορισμό και τη συμφωνία κοινών στόχων πρόληψης και τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα αναλάβει να σχεδιάσει και να εκτελέσει δράσεις προς επίτευξη των στόχων. Με δεδομένη την ανωτέρω στόχευση η ημερίδα θα περιλαμβάνει μικρό μόνο αριθμό παρουσιάσεων που θα αφορούν την πρόληψη και τη μεθοδολογία INCA. Προβλέπεται η διάθεση αρκετού χρόνου για συζήτηση ως προς τους στόχους, την ανάδειξη της ομάδας εργασίας και την κατάθεση προτάσεων για δράσεις προς επίτευξη των στόχων.
Η συμμετοχή όσων θα ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία αυτή, εκπροσώπων φορέων που εμπλέκονται στις δασικές πυρκαγιές, ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εθελοντών, κλπ. είναι σαφώς εθελοντική και έχει ως στόχο την επίτευξη καλύτερης πρόληψης των πυρκαγιών μέσω συνεργασιών αλληλοϋποστήριξης και αλληλοενημέρωσης για τρέχουσες δράσεις, αξιοποίησης επιτυχημένων παραδειγμάτων, βελτίωσης επιστημονικών γνώσεων και καλύτερου συντονισμού και συνεργασίας.
Τυχόν φορείς που επιθυμούν να παρουσιάσουν εν συντομία δράσεις ή προγράμματα για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, να επικοινωνήσουν μέχρι την Τετάρτη 23-4-2014 με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Πρόνοιας κ. Παναγιώτη  Σπανόπουλο (τηλέφωνο: e-mail:p.spanopoulos@0164.syzefxis.gov.gr).
Επίσης παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προωθήσουν την παρούσα πρόσκληση σε όσους άλλους πιστεύουν ότι μπορεί να ενδιαφέρονται για να συμβάλουν στη δράση.


Ο Αντιδήμαρχος
Πολιτικής Προστασίας
Δήμου ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Τα Κλειδιά του Νέου Σχολικού Συγκροτήματος του Πικερμίου, στα χέρια του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.


Παρόντος του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Κου Γιώργου Χριστόπουλου, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κατασκευών Έργων Εκπαιδευτικών και Λοιπών Υποδομών του ΟΣΚ, Ηρακλή Ζώταλη, του αναδόχου του έργου Αργύρη Παπακωνσταντίνου, των διευθυντών των Σχολικών Μονάδων του Πικερμίου και εκπροσώπων των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Παιδείας Παναγιώτης Σπανόπουλος παρέλαβε τις εγκαταστάσεις και τα κλειδιά του νέου Σχολικού Συγκροτήματος της Δ.Ε. Πικερμίου της οδού Ι.Κοντοράβδη.



Ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό Συγκρότημα Σχολείων, μελετημένο για εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ασφαλείς χώρους αθλοπαιδιών.
Η Διοικητική παραλαβή ενός τόσο σημαντικού έργου, το οποίο ολοκληρώθηκε στον χρόνο ρεκόρ των 2 ετών χάριν στις άοκνες προσπάθειες του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Κου Γιώργου Χριστόπουλου, έρχεται σε ένα χρονικό σημείο οπού η ανάγκη εύρεσης ασφαλούς σχολικής στέγης στην Δ.Ε. Πικερμίου είναι επιβεβλημένη και επιτακτική.



Θυμίζουμε τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές λόγω της ακαταλληλότητας του κτιρίου το οποίο στεγάζει μέχρι σήμερα το 2ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό Πικερμίου, όπως και την ανάγκη εκτεταμένων επισκευών στο παλαιό κτήριο του 1ου Δημοτικού Πικερμίου.



Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο μέλλον των παιδιών μας και έτσι ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ τα νέα σχολεία μας προς χρήση.

Το νέο κτίριο του 2/θ Νηπιαγωγείου Πικερμίου που θα συστεγάσει το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Πικερμίου

 
Το νέο κτίριο του 12/θ Δημοτικού Πικερμίου που θα συστεγάσει το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Πικερμίου, με υπερσύγχρονους χώρους αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης, τραπεζαρίας, εργαστηρίων υπολογιστών , φυσικής, χημείας και χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων, υπόγειο χώρο στάθμευσης και αποθηκών καθώς και γήπεδο μπάσκετ/βόλευ κανονικών διαστάσεων και παιδικής χαράς


Το νέο κτίριο του 12/θ Γυμνασίου Πικερμίου, θα στεγάσει το 1ο Γυμνάσιο Πικερμίου, με υπερσύγχρονους χώρους αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης, τραπεζαρίας, εργαστηρίων υπολογιστών , φυσικής, χημείας και χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων υπόγειο χώρο στάθμευσης και αποθηκών καθώς και 2 γηπέδων Βόλευ και ενός γηπέδου Μπάσκετ.


  Τα νέα σχολεία σχεδιάστηκαν ως συγκρότημα αλλα θα λειτουργούν απόλυτα αυτόνομα. Ο περιβάλλον χώρος εχει δενδροφυτευθεί με 50 πλατάνια και άλλα δέντρα τα οποία θα ποτίζονται απο βρόχινο νερο που συλλέγεται σε ειδικές δεξαμενές και στην ανάπτυξη τους θα προσφέρουν στους μαθητές εκπληκτική φυσική σκίαση. Ειδικά μεταλλικά σκίαστρα εχουν τοποθετηθεί στα παράθυρα για φυσικό φωτισμό χωρίς την ύπαρξη αντηλιάς.


   Η Διοίκηση του Δήμου έπραξε το χρέος της και δεν σταματά εκεί. Σύντομα θα μεριμνήσει για αυτό που δεν προέβλεψε η αρχική μελέτη. Την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση των μεταφορικών μέσων και πεζών στο σχολικό συγκρότημα, προκυρήσοντας ήδη την κυκλοφοριακή μελέτη πρόσβασης και κυκλοφοριακών παρεμβάσεων, την απαλλοτρίωση για την διαπλάτυνση της αγροτικής οδού Ι. Κοντοράβδη και όλα τα άλλα.,
Τα νέα σχολεία είναι ΕΔΩ. Και είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΧΙ σχέδια … θα … και ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!




Και είναι έργο της Δημοτικής Αρχής του Γιώργου Χριστόπουλου και του επιτελείου του!