Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κ.Ε.Λ. ... Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής και ... εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο !

Ειναι η αλήθεια οτι μέσα απο αυτο τον ιστότοπο δεν σας εχω νέα αρκετά συχνά, αλλα τις τελευταίες μέρες δυστυχώς ή ευτυχώς ο φόρτος εργασίας ειναι μεγάλος.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με 10 θέματα στην ημερησια διάταξη http://www.anat-attiki.gr/Default.aspx?id=2616&nt=18 ,3 θέματα πρό ημερησίας διάταξης και ενα θέμα εκτός ημερησιας διάταξης.

Στα θέματα πρό ημερησιας διάταξης ο Δήμαρχος θέλησε να να ενημερώσει το Δημοτικό συμβούλιο αλλα και το πολυπληθές (!) για πρώτη φορά, ακροατήριο για τα 3 φλέγοντα θέματα του Τόπου μας.

α)Ο βιολογικός Καθαρισμός και το αποχετευτικό δίκτυο (ΚΕΛ), που ειναι ενα θέμα που ταλανίζει τον τόπο τις τελευταίες 2 δεκαετίες και φυσικά δεν λύθηκε τα 16 τελευταία χρόνια δεν ήταν φυσικό να ξεκαθαρίσει σε 24 ημέρες της νέας διακυβέρνησης. Η Οικόπολις και ο  Γιώργος Μερτυρης, ζήτησε να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη, αλλα σύμφωνα με πρόταση του Δημάρχου και συμφωνη την πλειοψηφία του Δ.Σ. θα πρέπει να αφιερώθεί ενα τακτικό Δ.Σ. μόνον και μόνο με το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θεμα.
Εκεί θα έχουμε την δυνατότητα απολογισμού των ενεργειών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αλλα και την ενημέρωση των αρμοδίων Φορέων και του Δημάρχου μας, για τα βήματα που εχουν γίνει απο την επομένη των εκλογών μεχρι σήμερα.

Η Γνώμη μου ειναι οτι δεν θα πρέπει να βιαστούμε και οι κινήσεις - αποφάσεις του Δ.Σ. να ειναι προς την σωστή κατέυθυνση ενος έργου που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής του τόπου μας αλλα θα εχει και τις πλέον σύγχρονες υποδομές εναρμονισμένες με τα περιβαλλοντικά δεδομένα.

β) Η Φημολογούμενη Εγκατάσταση Λαθρομεταναστών στους χώρους του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου της Νταού, μάλλον ηταν ενα πυροτέχνημα ... με θόρυβο ... αλλα χωρίς λάμψη! Με τις ενέργειες και επαφές του Δημάρχου με τον Υπουργό Υγείας Κο Λοβέρδο, το ενδεχόμενο αυτό εάν υπήρξε ... απομακρύνθηκε και η συνάντηση αυτή μάλλον βγήκε σε καλό για τον Δήμο μας μια και αρχισαν οι διαβουλέυσεις για την Δημιουργία ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στους χώρους του Παιδοψυχιατρικού. Μάλιστα εκδόσαμε ψήφισμα του Δ.Σ. με την συμπαράσταση των εργαζομένων του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου για την δημιουργία του εν λόγο Γενικού Νοσοκομείου με μικρή δυναμική 100-150 κλινών.

γ) Οι ενέργειες συμπολιτών μας για την ακύρωση Εγκατάστασης Υποσταθμού της ΔΕΗ εντός του οικιστικού ιστού της πόλης βρίσκει ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ τον Δήμαρχο και εμάς τους Δημοτικούς σύμβουλους. Κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό και για αυτον τον λόγο θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατέυθυνση.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όλα κύλισαν ομαλά με την εκλογή άξιων συνεργατών αιρετών και μή στις διάφορες επιτροπές των οποίων τα ονόματα θα αναρτηθούν σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

Κατα τ' αλλα η καθημερινότητα τρέχει, με τα καθήκοντα μου ως Προέδρου της Επιτροπής Απογραφής της Δημοτικής Περιουσίας με την άριστη συνεργασία των αιρετών μελών της επιτροπής αλλα και των υπαλλήλων του Δήμου. Οι προθεσμίες βάση του Καλλικράτη ειναι ασφυκτικές και χρειάζεται πολλή δουλειά.

Επίσης γίνονται επαφές με ειδικούς, για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου αλλα και της ιστοσελίδας. Εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει εξέλιξη σχετικά.


Στις ευχάριστες υποχρεώσεις των τελευταίων ημερών ηταν και οι διάφορες τελετές κοπής Πρωτοχρονιάτικών Πιτών (20 τουλάχιστων μέχρι τώρα ...) καθώς και της κοπής πίτας του παλεστικού και πολιτιστικού Συλλόγου Ραφήνας και περιχώρων του οποίου εχω την τιμή να είμαι πρόεδρος.

Αυτά τα νέα προς στιγμήν απο το μέτωπο ... θα τα ξαναπούμε!

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Επιτροπές ... και στόχοι!

Αγαπητοί μου συνδημότες, έχω την τιμή μετα απο εισήγηση του Δημάρχου μας Κου Χριστόπουλου, να εχω εκλεγεί στις κάτωθι Επιτροπές: 

α) Ως τακτικό μέλος στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής ,
β) Ως αναπληρωματικό μέλος στην επιτροπή Οικονομικών
γ) Ως Ορισμένο μέλος και πρόεδρος στην επιτροπή Απογραφής της Δημοτικής Περιουσίας (του πρώην Δήμου Ραφήνας)

Οι επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών εχουν συσταθεί βάσει της ψηφοφορίας που έγινε κατα την διάρκεια του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου στις 2/1/2011 οπου και ψηφίστηκε και το προεδρείο του νέου μας Δημοτικού Συμβουλίου, με πρόεδρο τον Κο Στέφο Παναγιώτη.
Όσο αφορά την επιτροπή Απογραφής ο στόχος της ειναι να υπάρχει σαφής εικόνα της κεντρικής διοίκησης για την πραγματική κατάσταση υγείας των Δήμων. Για αυτό τα κινητά και ακίνητα στοιχεία θα καταγραφούν και μάλιστα μέχρι το τέλος του μήνα. 

Ηρθε η ώρα πλέον να αποτιμήσουμε και να γνωρίσουμε την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση του Δήμου μας, ετσι ωστε ρεαλιστικά να βάλουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη των επόμενων χρόνων.

Σε λίγο καιρό θα τεθούν προς διαβούλευση και θα συσταθούν επιτροπές για τα διαφορα θέματα που μας "καίνε...". Για αυτο να είστε σε εγρήγορση .... Εγω θα ειμαι εδω για να σας ενημερώνω!

Σας Κοινοποιώ και την απόφαση του ορισμού μας ... μια και πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες για σχετική καθυστέρηση ... η οπόια όμως δεν υπήρξε!

Καλή Συνέχεια !!!

Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Αττικής
Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου

Αρ. Πρωτ/λου 57/ 5-1-2011
 
Ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, κ. Γ. Χριστόπουλος, έχοντας υπόψει την Α.Π. 74445/29-12-10 απόφαση του Υπ.Εσ.Απ. και Ηλ. Διακ. περι συγκρότησης Επιτροπής Απογραφής των πάση φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων καθώς και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων των Δήμων που συνιστώνται κατα τις διατάξεις του άρθρου 1 Ν.3858/2010, μέχρι 31/12/2010.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Ορίζει ως μέλη της ανωτέρω Επιτροπής Απογραφής:

Για τον πρώην Δήμο Ραφήνας τους παρακάτω:

1) Σπανόπουλο Παναγιώτη Δ.Σ. - Πρόεδρος
2) Καραγιάνης Κων/νο Δ.Σ.
3) Γκολεμά Μαρία Δ.Σ.
4) Φαφούτη Δαμιανό Δ.Σ.
 
και τους Υπαλλήλους .....
 
Για την πρώην Κοινότητα Πικερμίου τους παρακάτω:

1) Παπαδημητρίου Ηλέκτρα Δ.Σ. - Πρόεδρος
2) Κάρλο Σπυρίδωνα Δ.Σ.
3) Χρήστου - Κουλουκύθα Παρασκευή Δ.Σ.
4) Ξηντάρα Κων/νο Δ.Σ
 
και τους Υπαλλήλους .....
 
Το έργο της ανωτέρω επιτροπής πρεπει να εχει ολοκληρωθεί μεχρι την 31/1/2011, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απογραφής εγκαίρως.