Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή»

Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και το δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Γ. Χριστόπουλο, το νέο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα της Κοντοράβδη στο Πικέρμι, παρουσία πλήθους πολιτών, γονέων, συλλόγων, καθηγητών και φυσικά των πρωταγωνιστών , και δικαιωματικών «ιδιοκτητών» τους, των μαθητών.

Μαθητών, γονέων και καθηγητών, που έφυγαν πια από τα κοντέινερ, και τα απαρχαιωμένα κι επικίνδυνα παλιά σχολειά τους για να αναζητήσουν τη γνώση σε ένα άλλο, σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον, που όλοι είχαμε υποχρέωση να τους παράσχουμε. Έτσι έπρεπε να γίνει. Έτσι έγινε.



Ένα σχολικό συγκρότημα, που εν μέσω και παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση, παραδόθηκε έτοιμο και λειτουργικό στους πολίτες σε χρόνο ρεκόρ, 2 περίπου ετών.
IMG_0296α

«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή», υπογράμμισε αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού, απευθυνόμενος προς τα παιδιά κυρίως, ο Πρωτοσύγκελος πατέρας Ιερόθεος, αποτυπώνοντας, με ελάχιστες λέξεις , το νόημα της ημέρας.




Εντυπωσιασμένος από την εικόνα του νέου σχολικού συγκροτήματος αλλά και τον ταχύτατο χρόνο περάτωσης του μεγάλου έργου εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στον ιστότοπο rpn.gr αμέσως μετά την τελετή:
«Είχαμε την ευκαιρία, να δούμε σήμερα την περάτωση ενός έργου που ολοκληρώθηκε σύντομα. Η καλή συνεργασία του Υπουργείου με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, την δημοτική αρχή και την Περιφέρεια, απέδωσε καρπούς. Προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε και να βελτιώσουμε τις υποδομές του εκπαιδευτικού συστήματος. Να δημιουργήσουμε σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές μονάδες.
Αυτό είναι ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα και εύχομαι οι γενιές των μαθητών που θα περάσουν μέσα από αυτό το σχολείο να εφοδιαστούν με τις κατάλληλες γνώσεις και να είναι οι πολίτες που θα σηκώσουν το τόπο μας ψηλότερα».
Γ. Χριστόπουλος «Σειρά τώρα για την επόμενη 5ετία, έχει το 2ο Γυμνάσιο Ραφήνας και το Λύκειο Πικερμίου»
Στον αγώνα και τις προσδοκίες γονέων, μαθητών, καθηγητών που παρέμεναν ανεκπλήρωτες επί τόσα χρόνια, και που σήμερα δικαιώνονται και τους παραδίδεται, σε χρόνο ρεκόρ από τη δημοτική αρχή, το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ, το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΟ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Χριστόπουλος.
Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου σημείωσε ότι η δημοτική αρχή δεν σταματά εδώ, καθώς η εκπαίδευση ήταν και θα παραμείνει βασικός πυλώνας δράσης της διοίκησής του και την προσεχή 5ετία. Χαρακτήρισε τα νέα σχολεία ως το πρώτο, από μια σειρά βήματα, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή και κυρίως η νεολαία, υπογράμμισε τη συμβολή και τον πολύχρονο αγώνα των συλλόγων γονέων και των καθηγητών της περιοχής, και δήλωσε πως βασική αρχή του προγράμματός του για την επόμενη 5ετία, θα είναι και η κατασκευή του 2ου Γυμνασίου Ραφήνας και του Λυκείου Πικερμίου.
Στην τελετή των εγκαινίων, με «οικοδεσπότη» το γυμνασιάρχη του σχολικού συγκροτήματος Π. Χριστοφόρου, παραβρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, οι α/δήμαρχοι Ραφήνας – Πικερμίου Π. Σπανόπουλος (παιδείας), Σπ. Κάρλος (καθαριότητα – περιβάλλον) και Κ. Παπαδοπούλου (διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών) , ο πρώην κοινοτάρχης Πικερμίου Ευ. Ξηντάρας, οι επικεφαλής των παρατάξεων «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ» κκ. Β.Πιστικίδης και Ευ. Μπουρνούς, και «ΜΕΤΩΠΟ ΨΗΛΑ» κ. Α. Τόκα, εκπρόσωποι των διευθύνσεων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και πολλοί δημοτικοί και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Καλοτάξιδα να είναι, να προσφέρουν γνώση , ήθος και πολιτισμό για πολλά χρόνια στα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου