Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Καλή Σαρακοστή!

Ο Μάρτιος ειναι ο πιο σημαντικός μήνας στον τομέα των αποφάσεων για τον Νέο Δήμο μας. Ανακατατάξεις, συγχωνέυσεις, προυπολογισμός ....απογραφή. 
Ασφυκτικές ημερομηνίες για ουσιαστικές αλλαγές...
Το Δ.Σ. της 28ης Φεβρουαρίου ειχε απο όλα. Φωνές, τσακωμούς, ώρες διαξιφισμών και αντεγκλήσεων. Αλλα να μείνουμε στην ουσία! 
Απολογισμοί έτους για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τις σχολικές επιτροπές αλλα και τα σχέδια συγχωνεύσεων που επιτάσσει ο "Καλλικράτης". 
Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο θέμα της καταγραφής των οικισμών του Δήμου για στατιστικούς και ΜΟΝΟΝ λόγους. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την αποφυγή σχηματισμού εντυπώσεων σας διαβεβαιώ για το εξής. Ουδέποτε θέση του Δημάρχου, δική μου και των συναδέλφων της συμπολίτευσης ηταν η προώθηση σχεδίων τσιμεντοποίησης ή πολεοδόμησης εστω και μιας μικρής σπιθαμής δάσους. 
Η Εισήγηση του θέματος εγινε απο την καθ'υλην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσια του Δήμου και ψηφίστηκε  κατα πλειοψηφία (μειοψηφούντος των Κων Μερτύρη - Τσαλαπατάνη.)
Σε καμια περιπτωση δεν υπήρξε παρέμβαση στην συνταξη της εισήγησης πρίν, αλλα και φυσικά μετά την συζήτηση του θέματος κατα την καθαρογραφή-απομαγνητοφώνηση των πρακτικών.
Άρα δεν υπάρχει κανένα σύννεφο πάνω απο το Δημοτικό Συμβούλιο και το επίμαχο θέμα. 
Να προχωρήσουμε μπροστά γιατί ο Δήμος χρειάζεται αποφασιστική διοίκηση και όχι πισωγυρίσματα.
Η Επιτροπή διαβούλευσης δημιουργήθηκε απαρτιζόμενη απο 25 φορείς της πόλης και 9 συμπολίτες μας και θα αναλάβει δράση σύντομα.
Η απογραφή και εκτίμηση της Δημοτικής Περιουσίας μας εχει μπει στην τελική ευθεία ελεγχόμενη απο τους ορκωτούς λογιστές που ανέλαβαν το εργο (προεδρέυω αυτης της επιτροπής).
Τέλος για ακόμα μια φορά πολυπληθές ακροατήριο παρακολούθησε το συμβούλιο κατι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν και μας εκπλήσει ευχάριστα.
Καλή Σαρακοστή σε όλους μας !!!


Πάναγιώτης Σπανόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου